Camilla Hedberg guanya el seu segon Campionat d'Espanya Absolut Femení consecutiu
Escrit per Ricard Camó    diumenge, 3 de juny de 2012 18:27    PDF Imprimeix Correu electrònic
Golf

 

La barcelonina Camilla Hedberg ha guanyat el seu segon Campionat d'Espanya Absolut Femení consecutiu en imposar in extremis, en un final electritzant, a Núria Iturrios, l'altra gran protagonista principal d'aquesta competició celebrada a El Saler.Ambdues jugadores, empatades en la primera plaça a l'inici de l'última i decisiva jornada, van mantenir un espectacular mà a mà durant els 18 forats del partit estel · lar, una contínua demostració de bon joc per part de les dues jugadores que va aconseguir el seu grau més alt de emoció en l'últim forat, quan qualsevol de les dues tenia opcions de guanyar el títol.Exemples ambdues de consistència i serenitat, Camilla Hedberg va realitzar una proposta en l'últim forat que va requerir d'un cop llarg per arribar a green de Núria Iturrios, acció resolta parcialment ja que la bola va quedar en una posició complicada. La nova campiona, molt centrada, va concloure amb el parell en aquest forat per a un total de 73 al dia i 290 en l'acumulat, mentre que Núria Iturrios només va poder rubricar un doble bogey en aquest forat 18 per a un total de 292.

 

 

Al marge del títol de categoria Absoluta, Camilla Hedberg s'ha proclamat així mateix campiona d'Espanya Junior, igual que fes el 2011.

 

Per la seva banda, l'esforç de Núria Iturrios ha estat recompensat amb el títol de campiona d'Espanya Sub 18, categoria que també es disputava simultàniament a les competicions Absoluta i Junior.

 

Finalment, destacar que Madeleine Ruiz ha guanyat el títol de campiona d'Espanya Femenina de Segona Categoria.

 

Sensacional començament de Núria Iturrios

 

Retrotreuen en el temps, vuit birdies i un sol bogey-al forat 7 - constituir l'espectacular arrencada de competició de Núria Iturrios en la primera jornada, que amb 65 cops va adquirir un ampli avantatge sobre Camilla Hedberg, campiona d'Espanya Absoluta en 2011, que va retornar juntament amb altres jugadores d'Estats Units per defensar el seu títol.

 

El sensacional recorregut inicial de 65 cops (7 sota par) de Núria Iturrios constitueix el rècord del camp des barres blaves, posant de manifest la seva gran inspiració i encert.

 

Després de superar al camp en els forats 4 i 6, menció especial per a la vibrant segona volta de Núria Iturrios al camp del Saler, resolta que amb sis nous birdies que el van portar a velocitat de vertigen a dalt de la classificació.

 

Dotada d'una capacitat d'encert sorprenent, que va portar a Núria Iturrios a polvoritzar el rècord del cèlebre camp valencià des barres blaves, la golfista balear va inscriure birdies en la seva targeta en els forats 10, 11, 12, 15, 16 i 18, una ratxa impressionant que va minimitzar els esforços de Camilla Hedberg i Harang Lee a la primera ronda, resolta en els seus casos amb 71 i 72 cops.

 

Núria Iturrios manté el liderat

 

Suma i segueix, la balear Núria Iturrios conservar el liderat després d'una segona ronda de 72 cops, acumulant 137, sis menys que Camilla Hedberg, que també va firmar 72 cops en una jornada on el vent va tornar a ser protagonista, sobretot en els forats més propers al mar.

 

Núria Iturrios va tornar a confirmar les bones sensacions que va deixar en el Campionat de Madrid. La golfista de l'Escola Nacional Blume va administrar molt bé el seu avantatge i després de la segona ronda mantenia sis cops sobre Camilla Hedberg, defensora del títol, i set sobre Harang Lee.

 

No obstant això, els 80 cops de Núria Iturrios i els 74 de Camilla Hedberg en la tercera volta van reduir aquest avantatge en la seva totalitat. Menció especial per a la segona volta de la catalana, on va sumar quatre birdies en la seva targeta.

 

A cinc cops de les líders es va situar Irene Rollán, que amb 73 cops, la millor targeta del dia a la ronda de dissabte, va pujar a la tercera posició després d'una jornada dominada també pel vent.

 

Competició de joc curt

Cal destacar que, previ a l'inici del Campionat d'Espanya Femení al Saler, es va desenvolupar una competició de joc curt entre les participants a fi de fomentar l'atenció sobre aquest aspecte fonamental en la formació dels golfistes.

La guanyadora va ser la pròpia Núria Iturrios (27 punts), que ja donava mostres del seu bon moment de forma i que va rebre un val per gastar a la botiga del club valencià, la millor de les 31 participants. Segones classificades van quedar Carmen Vidau i Marta Pérez Sanmartín, amb 26 punts, premiades al seu torn amb sengles vals.

 

Darrera actualització ( diumenge, 3 de juny de 2012 18:34 )